Ulf Erik Knudsen

Leder av Drammen FrPs bystyregruppe

Et flertall i bystyret, alle utenom Fremskrittspartiet, har tatt til orde for å bygge ny konsertsal i «Harmonien». Initiativet ble lansert for et par år siden av Høyres ordførerkandidat, Fredrik Haaning. Prislappen er ikke avgjort, men avheng av hvilke alternativ som velges anslått  kan komme opp i ca. 150 millioner millioner kroner. Altså i verste fall prisen av en ny skole. Det hender jo også at offentlige prosjekter blir dyrere enn planlagt.

UEK Slideshow 08FrP har ved flere anledninger, senest i juni i år, fremmet forslag om å skrinlegge prosjektet.  Men vi har blitt nedstemt hver gang.

Jeg tviler ikke på at Drammen Symfoniorkester ønsker seg et nytt bygg som de kan øve og holde konserter i, og at kor og korps synes det ville være fint. Men med store behov i andre sektorer som skole og helse skal dette prioriteres?

Fra før av har kommunen teater med flere saler, en rekke kirker, Union med flere saler, en rekke skoler begynner også få nye bygg med aulaer som egner seg utmerket for musikk. Det er også slik at snart står det store nye hotellet på Strømsø ferdig – med en hovedsal som egner seg for konserter og har kapasitet til 500 publikummere.

Drammen har flere store prosjekter på gang. Blant annet trengs ca. en halv milliard til ny bybro. Enda mer om det i tillegg skal bygges ekstra gangbroer (slik Ap, SV og MDG vil). Ny skole på Åskollen skal finansieres, og behovene etter «ekteskapet» med Nedre Eiker skal øke kraftig – med 1.000 millioner bare i begynnelsen av 2020-tallet (blant annet til helse sektoren). Listen kan gjøres lenger.

Vi skal selvfølgelig vedlikeholde konsertlokalene i Harmonien – men å bygge ut for nærmere 150 millioner meningsløst mener FrP.